Vijesti
29. SVIBNJA 2020.

Potpisivanje sporazuma u ovim, izmijenjenim gospodarskim okolnostima, predstavlja svojevrsni osigurač za materijalna prava, istaknula je predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja.

Pročitaj više
27. SVIBNJA 2020.

SHU je provodio izjašnjavanje o ponudi Vlade RH 25. i 26. svibnja 2020. godine. U izjašnjavanju je sudjelovala 761 podružnica od kojih se 88,3% izjasnilo ZA prihvaćanje ponude Vlade RH, dok se 11,7 % izjasnilo PROTIV ponude Vlade RH.

Pročitaj više
23. SVIBNJA 2020.

Objavljujemo tekst Dodatka Sporazumu, tekst Dodatka II TKU-a te dodatna pojašnjenja koja smo zaprimili od strane Vlade RH jučer navečer, 22. svibnja 2020. godine.

Pročitaj više
22. SVIBNJA 2020.

U slučaju prihvaćanja Dodatka II. TKU-a, Vlada će povući svoj prijedlog Dodatka Sporazumu, što znači da će u sustavu odgoja i obrazovanja biti u potpunosti realiziran Sporazum, kao i da se neće mijenjati Uredba o koeficijentima.

Pročitaj više
22. SVIBNJA 2020.

Zahvalom svim učiteljicama i učiteljima za njihov doprinos u nastavi na daljinu, Krtanjek je poslala znakovitu poruku resornom ministarstvu koje, ne da je propustilo to učiniti nego stalnim isticanjem Škole na trećem, umanjuje doprinos svih njih!

Pročitaj više
17. SVIBNJA 2020.

Direktorica ETUCE-a za Europu, Susan Flocken, uputila je premijeru Plenkoviću i ministrici Divjak pismo kojim izražava solidarnost sa sindikatima u procesu trenutnih pregovora.

Pročitaj više
15. SVIBNJA 2020.

"S obzirom na to koliko kolege iz cijele Hrvatske rade i trude se, žalosno je što nam se sa svakom službenom objavom, taj rad ne priznaje u mjeri koju zaslužujemo..."

Pročitaj više
11. SVIBNJA 2020.

Ranije navedeno jasno pokazuje da ministrica, osim što uspješno vodi kampanju prebacivanja odgovornosti, očito smatra da Upute HZJZ-a i njene vlastite Preporuke ne bi trebalo provoditi jer uvažavanje istih predstavlja „neodgovorno ponašanje“.

Pročitaj više