11. LIPNJA 2023.
Projektna aktivnost, Crikvenica, 4. – 9.6.2023.

Projektni tim SHU-a bio je u Crikvenici od 4. – 9.6.2023. godine, a kao dio projektnih aktivnosti Erasmus+ projekta HERA.

Za provedbu ove projektne aktivnosti za 20 sudionika, bio je zadužen projektni tim SHU-a, a kao gosti su došli partneri iz Njemačke – Solaris Förderzentrum für Jugend und Umwelt, Italije - Infor Elea, i Rumunjske - Trainifique.

Interaktivnu radionicu vodila je Ana Hinić, kao predstavnica SHU tima. Održala je predavanje o uvjetima rada i zaposlenim ženama u obrazovanju, ali je i naglasila važnost otvaranja zadruga u školama. Naime, otvaranjem zadruga potiče se individualni i socijalni razvoj i samorazvoj učenika/ca, a u svrhu stvaranja šire slike o tome što poduzetništvo predstavlja i koliko se vlastitim radom i idejama može postići. Projektni partneri su pričali o državama iz kojih dolaze i o načinima funkcioniranja njihovih obrazovanja sustava. Podijeljena je i dobra praksa o projektima jedinica lokalne samouprave koje potiču zapošljavanje i samozapošljavanje žena.

Emilija Stručić, konzultantica za EU fondove i financije, predstavila je sudionicima Tehnološki park Varaždin i njenu karijeru u poduzetništvu, kao i određene politike Hrvatske u stvaranju, razvoju i poticanju poduzetništva.

Tehnološki park Varaždin sadrži 56 tvrtki i preko 250 zaposlenika. Radi se o poduzetničkom kampusu koji okuplja inovativne tvrtke, a na način da pruža suvremenu infrastrukturu i podršku za razvoj poduzetničke ideje i izlazak na globalno tržište.

Održan je i sastanak projektnog menadžmenta gdje je dogovorena iduća projektna mobilnost u Njemačkoj, ali i koraci koji slijede ka završetku projekta HERA koji uključuje i stvaranje baze podataka poduzetništva i priručnika za razvoj poduzetničkih ideja, a koji će naravno biti predstavljen i u Hrvatskoj.