10. RUJNA 2024.
Emisija o školstvu „Ima li što novo?“

Ariana Bogner Boroš, prof. matematike, OŠ Brestje Sesvete i županijska povjerenica Grada Zagreba Sindikata hrvatskih učitelja, sudjelovala je 9. rujna 2024. u HRT-ovoj emisiji o školstvu Sunčice Findak „Ima li što novo?“.

U emisiji se osvrnula na nasilne i neugodne situacije iz profesionalnog života s kojima se suočavaju učitelji, o pravnoj zaštiti na njihovim radnim mjestima i protokolima o postupanju u slučaju nasilja kao i o cjelodnevnoj školi.

Ostali gosti u emisiji urednice i voditeljice Sunčice Findak bili su: Radovan Fuchs, ministar znanosti, obrazovanja i mladih, Suzana Hitrec, predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja, Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Nina Petričević, dr. med, spec. školske i adolescentne medicine, NZJZ "Dr. Andrija Štampar".

Sudionici/e su se osvrnuli na cjelodnevnu školu, poništavanje ocjena učenicima, odgodu upisa u prvi razred, sve većem broju izostanaka učenika, modularnu nastavu i sve novosti koje čekaju ovu školsku godinu.

Cijelu emisiju možete pogledati na linku, a web članak na linku.

Foto: HTV/HRT